Foton Borneo

Här är bilder från mina resor till Borneo
Fotograf: Katarina Sandberg
Kamera: Sony Nex 6 

Trans Borneo Challenge 2013
Jag var en av 5 deltagare i ett stort välgörenhetsprojekt som en australiensisk organisation arrangerade för första gången 2013. Orangutan Odyssays. 
Ett äventyr med syfte att öka medvetenheten kring skövling av regnskogen och om det akuta läge som är för de utrotningshotade orangutangerna. Samt att samla in pengar till dessa ändamål. Under 3 veckor tog vi oss de 90 mil från västra Borneo med start i Ketapang till östra Borneo med stopp i Balikpapan. På vägen besökte vi olika räddningscenter, naturreservat, skövling, palmplantage och vandrade genom Borneos Hjärta där djungeln fortfarande är orörd. Upplevelserna och lärdomarna från resan och de möten med människor, djur och natur har gjort att jag fortsatt kämpa för att bevara regnskogen och hjälpa orangutangerna. Här nedan är ett urval av bilder från expeditionen. En del av dem har bildtext. 


Borneo researchresa 2015
I mars 2015 åkte jag tillbaka till Borneo tillsammans med journalisten och filmaren Thomas Pickelner och hans flickvän Diana för att återigen dokumentera hur läget är på Borneo. Jag ville veta mer om situationen och få ännu mer kunskap om hur vi i väst kan bidra till att minska skövlingen och hjälpa orangutangerna. Med hjälp av min vän Rusdy planerade vi en färdplan där vi kunde dokumentera så mycket vi kunde under de 10 dagar vi var där. Vi fick mer och "bättre" material än väntat vilket genererade i ett reportage på TV4-nyheterna i april 2015. Jag berördes än en gång av de upplevelser vi fick under resan och min drivkraft att hjälpa bara ökar. Här nedan kommer bilder från resan 2015. 


Höst 2015. Efter att ha sagt upp mig från mitt jobb och hyrt ut min lägenhet åkte jag tillbaka till Borneo för tredje gången på två år. Denna gången helt själv. Jag ville veta mer om Borneo! Jag hade några få bestämda platser jag ville besöka men resten bestämde jag på plats. Jag reste runt mer än jag tänkt, lärde känna massor av fina människor och såg värre skövling och bränder än väntat. Jag kommer absolut åka tillbaka igen så snart jag får möjlighet. 

 

Blandade bilder (Australien, Kina, Bali)